Yhdistyksen perustaminen

Maaliskuussa 1955 maakuntamme kätilöt olivat tutustumiskäynnillä juuri valmistuneessa Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, kun heille virisi keskustelu oman yhdistyksen aikaansaamisesta. Matka silloisen yhdistyksen sijoille Kuopioon oli suhteettoman pitkä ja osallistuminen kokouksiin oli hankalaa. Hanketta toteuttamaan valittiin kaupungin kätilöt Selma Ikäläinen ja Tyyne Karttunen sekä keskussairaalan kätilöt Taimi Purontakanen ja Hertta Toivanen.

Karjalan Kätilöyhdistys ry:n perustamiskokous pidettiin Joensuussa, Mutalan terveys-talossa sunnuntaina 17.4.1955. Kokouksen puheenjohtajana toimi silloinen Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Anna Tamminen ja sihteerinä oli kätilö Hertta Toivanen.

8.10.1955 Karjalan Kätilöyhdistys merkittiin ensimmäisen kerran yhdistysrekisteriin.

Perustamisvuonna yhdistyksessä oli  105 jäsentä.